Squashspagetti med rostad tomatsås

Publicerat:
2015-09-08Tillagningstid:
Naturligt glutenfri, men framför allt god, enkel och fräsch.
Ingredienser
4portioner
- 4stmellanstora squash
- 500gtomater
- 1stgul lök
- 2stvitlöksklyftor med skal
- timjan- och rosmarinskvistar
- olja
- socker
- salt och peppar
Så lagar du
1. Börja med tomatsåsen. Sätt ugnen på 250 grader. Halvera tomaterna, lägg i ugnsform med vitlöksklyftor med skal och örter. Ringla olja över och rosta tills de fått färg, det tar ca 20 minuter.
2. Hacka löken och fräs i olja utan att den får färg. Häll i de rostade tomaterna och låt koka ihop ca 10 minuter. Plocka bort skalet på vitlöken och spara klyftorna till smaksättning. Mosa tomaterna med en träslev, smaka av med salt, socker, peppar och den rostade vitlöken.
3. Sila såsen om du önskar den slät.
4. Hyvla squash till strimlor. Fräs hastigt i lite olja och salta. Servera med tomatsås och, om du vill, riven ost.