Steamers med skirat smör och buljong

Publicerat:
2017-01-20Ingredienser
4portioner
- 2kgblåmusslor
- 1schalottenlök
- 1vitlök
- 1kruk(or)persilja
- 1kruk(or)körvel
- 3dlskirat smör
- 6skiva(or)levainbröd
- olivolja
- salt
- peppar
Så lagar du
1. Finhacka lök, vitlök och persilja. Svetta lök och vitlök med lite olivolja tills mjuk. Tillsätt hälften av musslorna (1kg) och 1 dl vatten. Lägg på lock och skaka tills alla musslor är öppna. Lyft ur musslor och plocka ut köttet. Sila buljongen och smaka av med salt, svartpeppar och persilja.
2. Värm upp en stekpanna med lite vatten i botten. Tillsätt övriga musslor och skaka under lock tills de öppnar sig.
3. Servera plockade musslor och nyångade musslor tillsammans. Fördela smör och buljong i 4 små skålar vardera. Musslorna äts genom att först doppa i buljong och sedan med smör. Gott att servera bröd till som doppas likvärdigt.
Tips på dryck som passar till:
Öl: Anchor Steam Beer California Common 4,8 %, USA (nr 1575) 22:10 kr (355 ml)
Öl: Nils Oscar Alkoholfri Pale Ale 0,4 %, Sverige (nr 1909) 15:90 kr (330 ml)