Stekt anka

Broccolini med puffad quinoa

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Krispigt stekt anka med mycket smak.

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    ankbröst
  • 2tsk
    salt

Tillbehör (valfritt)

  • ätbara blommor
  • ätbar oxalis
  • shisokrasse
  • rädisor

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa ankbröstet och salta.

2. Lägg ankbröstet med skinnsidan ner i en kall stekpanna och sätt på spisen på högsta värme.

3. När värmen tagit fart sänker du temperaturen. När ankskinnet är krispigt lägger du det i en form i ugnen med skinnsidan uppåt.

4. Använd en termometer för att mäta temperaturen i mitten av köttet. När temperaturen ligger mellan 55-58 grader är det klart.

5. Låt köttet vila en stund för perfekt rosa kärna.

6. Servera med till exempel pumpapuré, broccolini med puffad quinoa och plommonchutney.

Dela det här receptet med dina vänner!