Stekt anka

Publicerat:
2022-10-05Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Krispigt stekt anka med mycket smak.
Ingredienser
4portioner
- 4stankbröst
- 2tsksalt
Tillbehör (valfritt)
- ätbara blommor
- ätbar oxalis
- shisokrasse
- rädisor
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa ankbröstet och salta.
2. Lägg ankbröstet med skinnsidan ner i en kall stekpanna och sätt på spisen på högsta värme.
3. När värmen tagit fart sänker du temperaturen. När ankskinnet är krispigt lägger du det i en form i ugnen med skinnsidan uppåt.
4. Använd en termometer för att mäta temperaturen i mitten av köttet. När temperaturen ligger mellan 55-58 grader är det klart.
5. Låt köttet vila en stund för perfekt rosa kärna.
6. Servera med till exempel pumpapuré, broccolini med puffad quinoa och plommonchutney.