Ingredienser
4portioner
- 600gfiskfilé alt torsk, sej eller kolja
- 400gkokta rödbetor
- 150gbacon
- 12stkokta potatisar
- 100gruccola
- 100ggetost
- 2mskbladpersilja
- 12stminitomater
- 3msksmör
- 1mskbalsamvinäger
- salt
Så lagar du
1. Skär fisken i 4 lika stora bitar, stek i stekpanna i 3 msk smör. Fisken skall ha en kärntemperatur på ca 42-45 grader. Salta.
2. Strimla baconet och knaperstek i en stekpanna, skär ner potatisen och rödbetan i mindre bitar och värm upp tillsammans med baconet.
3. Placera ut ruccola, tomater och persilja på tallrikar. Lägg på fisken, baconet samt rödbetor och potatis, smula över getosten. Stänk balsamvinäger över tallriken. Man kan med fördel slå i balsamvinägern i stekpannan innan så blir det en god vinägrett smaksatt av smöret man stekt fisken i. Smaka av med salt.