Stekt fläskkarré med äpplen och lök

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 500gfläskkött
- 2stlök
- 4stäpplen
- 1msktorkad timjan
- 1stcitron
- lite smör
- salt och peppar
Så lagar du
Salt och peppar på köttet, bryn det i stekpannan i lite smör.
Hacka löken och stek den i samma stekpanna.
Skär äpplen i klyftor med skal men ta bort kärnorna. Bryn äpplen.
Blanda med löken, timjan, lite vatten och salt och peppar i stekpannan.
Lägg köttet på blandningen och täck. Tillred köttet i såsen som bara ska småkoka. Vänd på köttet ibland. Cirka 30 minuter i tillberedningstid. Beror på tjocklek på köttet.
Låt det vila 10 minuter.
Smaka av såsen med citronsaft, smör, salt och peppar
Servera köttet i skivor.