Stekt fläskkarré med äpplen och lök

Stekt fläskkarré med äpplen och lök

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    fläskkött
  • 2st
    lök
  • 4st
    äpplen
  • 1msk
    torkad timjan
  • 1st
    citron
  • lite smör
  • salt och peppar

Så lagar du

Salt och peppar på köttet, bryn det i stekpannan i lite smör.

Hacka löken och stek den i samma stekpanna.

Skär äpplen i klyftor med skal men ta bort kärnorna. Bryn äpplen.

Blanda med löken, timjan, lite vatten och salt och peppar i stekpannan.

Lägg köttet på blandningen och täck. Tillred köttet i såsen som bara ska småkoka. Vänd på köttet ibland. Cirka 30 minuter i tillberedningstid. Beror på tjocklek på köttet.

Låt det vila 10 minuter.

Smaka av såsen med citronsaft, smör, salt och peppar

Servera köttet i skivor.

Dela det här receptet med dina vänner!