Stekt gös med kantareller, bacon, äpple och purjolök

Publicerat:
2016-10-14Tillagningstid:
Lyxigt men enkelt med höstiga smaker.
Ingredienser
4portioner
Fisken
- 600ggösfilé, skinn- och benfri
- 1dlvetemjöl
- smör
- salt och peppar
Kantarellröra
- 4dlkantareller
- 1paketbacon, 140g
- ½stpurjolök
- 1ststort äpple
- 2mskcrème fraiche
- smör
- salt och peppar
Så lagar du
Kantarellröra
1. Dela kantarellerna i mindre bitar och stek i en torr stekpanna tills vattnet dunstat. Tillsätt en klick smör och fortsätt stek någon minut. Skär bacon i små bitar och tillsätt svampen och låt fräsa ihop.
2. Blanda ned tärnat äpple och strimlad purjolök och fräs med svampblandningen några minuter. Blanda till sist ned två matskedar crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
Gösen
1. Blanda salt och peppar med mjöl. Skär fisken i portionsbitar och vänd i mjölblandningen. Stek fisken i smör i stekpanna på medelvärme, ett par minuter per sida.
2. Servera kantarellröran tillsammans med den stekta gösen, gärna med kokt potatis.