Stekt gösfilé med hjärtmusslor, potatiskräm och ogräs

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 2stgösfiléer
- 5droppe(ar)olivolja
- 0,5kghjärtmusslor eller blåmusslor
- 1klyfta(or)klyfta vitlök
- ½Saft av citron
- 1knippa(or)färsk mejram
- 1dlvitt vin
- 2msksmör
- salt
Potatiskräm:
- 200gskalad potatis
- ½ dlvattnet från potatiskoket
- ½ dlvispgrädde
- 2mskolivolja
- salt
Till garnering:
- Rödplister, våtarv och kirskål
Så lagar du
Skala och koka potatisen - i precis så mycket vatten så att det täcker potatisen - tills den är färdigkokt.
Mixa potatisen med resterande ingredienser till potatiskrämen till en slät kräm.
Smaksätt med salt.
Hetta upp stekpannan och strö i lite grovt salt.
Skär fisken i mindre bitar och stryk lite olja på skinnsidan. Lägg bitarna med skinnsidan neråt i den heta stekpannan. Stek bitarna gyllenbruna och lägg till sidan på en tallrik.
Lägg i hjärtmusslorna (eller blåmusslorna) i den heta stekpannan tillsammans med resterande ingredienser. Så snart det vita vinet har hällts på läggs locket på. Vänta sedan med att lyfta locket tills du kan se ånga pysa ut runt omkring locket.
Lägg lite potatiskräm i botten på en tallrik och lägg sedan på ett par bitar fisk, lite hjärtmusslor, rödplister, fågelgräs och kirskål. Häll lite av spadet från musselkoket ovanpå allt.