Stekt gösfilé med hjärtmusslor, potatiskräm och ogräs

Stekt gösfilé med hjärtmusslor, potatiskräm och ogräs

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    gösfiléer
  • 5droppe(ar)
    olivolja
  • 0,5kg
    hjärtmusslor eller blåmusslor
  • 1klyfta(or)
    klyfta vitlök
  • ½
    Saft av citron
  • 1knippa(or)
    färsk mejram
  • 1dl
    vitt vin
  • 2msk
    smör
  • salt

Potatiskräm:

  • 200g
    skalad potatis
  • ½ dl
    vattnet från potatiskoket
  • ½ dl
    vispgrädde
  • 2msk
    olivolja
  • salt

Till garnering:

  • Rödplister, våtarv och kirskål

Så lagar du

Skala och koka potatisen - i precis så mycket vatten så att det täcker potatisen - tills den är färdigkokt.

Mixa potatisen med resterande ingredienser till potatiskrämen till en slät kräm.

Smaksätt med salt.

Hetta upp stekpannan och strö i lite grovt salt.

Skär fisken i mindre bitar och stryk lite olja på skinnsidan. Lägg bitarna med skinnsidan neråt i den heta stekpannan. Stek bitarna gyllenbruna och lägg till sidan på en tallrik.

Lägg i hjärtmusslorna (eller blåmusslorna) i den heta stekpannan tillsammans med resterande ingredienser. Så snart det vita vinet har hällts på läggs locket på. Vänta sedan med att lyfta locket tills du kan se ånga pysa ut runt omkring locket.

Lägg lite potatiskräm i botten på en tallrik och lägg sedan på ett par bitar fisk, lite hjärtmusslor, rödplister, fågelgräs och kirskål. Häll lite av spadet från musselkoket ovanpå allt.

Dela det här receptet med dina vänner!