Stekt höna med krispig vitkål och romsk pasta

Publicerat:
2021-05-18Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1höna
- 1 stortvitkålshuvud
- 3tskvegeta (till hönan)
- 1mskpaprikapulver
- 250gmargarin (till hönan)
- 100gmargarin (till kålen)
- ½tsksvartpeppar
- 2msksalt
Romsk pasta
- 1tsksalt
- 4ägg
- 7dlmjöl
- ½-1dlvatten
Så lagar du
Hönan
1. Rensa och stycka hönan. Lägg i en kastrull med kokande vatten och tillsätt vegetan.
2. Låt koka i ca 1 timme, tills vattnet kokat ner till hälften.
3. Tillsätt margarin och paprikapulver så det kokar ihop sig.
4. Låt vätskan koka bort så att hönan börjar stekas. Rör om den tills alla delar blir stekta.
Kålen
1. Strimla kålen och häll på rikligt med salt (2 msk). Låt stå i en halvtimme.
2. Knåda kålen och pressa ut vattnet med handen eller i en handduk.
3. Stek kålen i margarin (100 g) tills den blir mjuk och får färg.
Romsk pasta
1. Knäck 4 ägg i en bunke, tillsätt 1/2 - 1 dl vatten och ca 7 dl mjöl och 1 tsk salt.
2. Knåda ihop degen tills den inte är klibbig längre.
3. Koka upp vatten. Gör små bollar av degen och skär små strimlor med kniv och lägg ner i det kokande vattnet.
4. Låt koka tills de flyter upp till ytan.
Servering
Blanda romsk pasta med den stekta kålen och servera med hönan.