Stekt makrill med dillsås

Stekt makrill med dillsås

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    stora eller 8 st små makrillfileér
  • 1msk
    finskuren dill
  • 2dl
    grädde
  • 2dl
    finskuren dill
  • 1st
    påse á 70 g färsk småbladig spenat
  • 800g
    kokt färskpotatis
  • 4msk
    olivolja
  • 4msk
    citronsaft
  • salt och nymalen vitpeppar

Så lagar du

1. Bryn smöret i en stekpanna, när smöret har tystnat lägg i makrillen med skinn sidan nedåt stek i ca 2 minuter på skinnsidan och 1 minut på köttsidan.

2. Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpanna.

3. Häll i grädden i stekpanna och låt koka ner, rör i dillen smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

4. Ansa och skölj spenaten, dela den kokta potatisen i mindre bitar.

5. Vispa ihop olivoljan med citronsaften, vänd i potatisen samt spenaten, smaka av med salt.

6. Lägg i makrillen i såsen, koka upp och servera med potatissalladen samt rårörda lingon.

Dela det här receptet med dina vänner!