Stekt makrill med dillsås

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 4ststora eller 8 st små makrillfileér
- 1mskfinskuren dill
- 2dlgrädde
- 2dlfinskuren dill
- 1stpåse á 70 g färsk småbladig spenat
- 800gkokt färskpotatis
- 4mskolivolja
- 4mskcitronsaft
- salt och nymalen vitpeppar
Så lagar du
1. Bryn smöret i en stekpanna, när smöret har tystnat lägg i makrillen med skinn sidan nedåt stek i ca 2 minuter på skinnsidan och 1 minut på köttsidan.
2. Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpanna.
3. Häll i grädden i stekpanna och låt koka ner, rör i dillen smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
4. Ansa och skölj spenaten, dela den kokta potatisen i mindre bitar.
5. Vispa ihop olivoljan med citronsaften, vänd i potatisen samt spenaten, smaka av med salt.
6. Lägg i makrillen i såsen, koka upp och servera med potatissalladen samt rårörda lingon.