Stekt makrill med sallad på äpple och fänkål

Stekt makrill med sallad på  äpple och fänkål.

Publicerat:

Tillagningstid:

En enkel dressing väcker tre goda råvaror som äpplen, fänkål och makrill till liv.

Ingredienser

Huvudingredienser

  • makrill
  • äpple
  • fänkål

Dressing

  • 1tsk
    dijonsenap
  • 1tsk
    honung
  • ½st
    citron, zest och saft
  • ½dl
    olivolja
  • salt och peppar
  • fänkålsdill, hackad

Så lagar du

1. Dressing: Blanda ingredienserna och skaka väl.

2. Filéa och bena ur makrillen. Gnid in filén med lite dressing.

3. Skär fänkål och äpple tunt, helst med mandolin. Blanda äpple, fänkål och lagom mängd dressing.

4. Stek fisken på hög värme. Servera fisken med salladen. Garnera med fänkålsdill (och ev. fänkålsblommor).

Dela det här receptet med dina vänner!