Stekt rimmad sej med rostade rotgrönsaker & broccoli- och fetaostgratäng

Stekt rimmad sej med rostade rotgrönsaker & broccoli- och fetaostgratäng

Publicerat:

Fisk, rotgrönsaker med en krämig gratäng, det blir nog inte bättre än så.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    sej
  • 1dl
    socker
  • 1dl
    salt
  • 1liter
    vatten
  • 2st
    potatisar med skal
  • 1st
    morot
  • 1st
    palsternacka
  • 3msk
    matolja
  • 1st
    citron
  • 500g
    färsk broccoli
  • 150g
    fetaost
  • 5st
    ägg
  • 3dl
    mjölk
  • 1dl
    ströbröd
  • 1dl
    mjöl
  • 2msk
    smör

salt

    Så lagar du

    1. Sätt ugnen på 170 grader.

    2. Koka upp 1 l vatten med 1 dl socker samt 1 dl salt. Ställ kallt.

    3. Skär till fisken i 4 portionsbitar och lägg ner dom i den kalla salt lagen, låt ligga i 30 minuter.

    4. Ansa och skär ner broccolin i mindre kronor, koka i saltat vatten i ca 2 minuter, lyft upp och spola i kallt vatten.

    5. Vispa ihop 3 ägg med 3 dl mjölk samt 1 tsk salt, lägg broccolin i en ugnssäker form och slå äggstanningen över broccolin samt smula över feta osten. Och ställ i ugn ca 25-30 minuter.

    6. Ansa och dela morot, palsternackan samt potatisen. Blanda med 1 msk matolja, lägg på en plåt och rosta ca 20-25 minuter på samma temperatur som broccolin.

    7. Panera fisken i mjöl, ägg och sist ströbröd, stek i 2 msk smör samt 2 msk matolja. Fisken skall ha en kärntemperatur på 42 ?grader då är den klar att servera.

    Dela det här receptet med dina vänner!