Stekt rimmad sej med rostade rotgrönsaker & broccoli- och fetaostgratäng

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 400gsej
- 1dlsocker
- 1dlsalt
- 1litervatten
- 2stpotatisar med skal
- 1stmorot
- 1stpalsternacka
- 3mskmatolja
- 1stcitron
- 500gfärsk broccoli
- 150gfetaost
- 5stägg
- 3dlmjölk
- 1dlströbröd
- 1dlmjöl
- 2msksmör
salt
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 170 grader.
2. Koka upp 1 l vatten med 1 dl socker samt 1 dl salt. Ställ kallt.
3. Skär till fisken i 4 portionsbitar och lägg ner dom i den kalla salt lagen, låt ligga i 30 minuter.
4. Ansa och skär ner broccolin i mindre kronor, koka i saltat vatten i ca 2 minuter, lyft upp och spola i kallt vatten.
5. Vispa ihop 3 ägg med 3 dl mjölk samt 1 tsk salt, lägg broccolin i en ugnssäker form och slå äggstanningen över broccolin samt smula över feta osten. Och ställ i ugn ca 25-30 minuter.
6. Ansa och dela morot, palsternackan samt potatisen. Blanda med 1 msk matolja, lägg på en plåt och rosta ca 20-25 minuter på samma temperatur som broccolin.
7. Panera fisken i mjöl, ägg och sist ströbröd, stek i 2 msk smör samt 2 msk matolja. Fisken skall ha en kärntemperatur på 42 ?grader då är den klar att servera.