Stekt, salt sill med löksås

Stekt, salt sill med löksås

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 8st
    stora urvattnade sillfiléer, skinnfria, ca 600g
  • 3msk
    smör till stekning
  • 1msk
    rapsolja
  • 2dl
    rågmjöl
  • 2dl
    ströbröd
  • 1st
    ägg uppvispat

Löksås

  • 1st
    rödlök ca 100g
  • 1st
    gul lök ca 100g
  • 1dl
    vispgrädde
  • 3dl
    mjölk
  • 1msk
    soja
  • 2 msk
    smör
  • 1tsk
    vetemjöl
  • 1tsk
    socker
  • nymalen vitpeppar

Så lagar du

1. Torka sillen torr med hushållspapper.

2. Dubbelpanera filéerna genom att först vända dem i rågmjöl sedan i det uppvispade ägget och till sist i ströbrödet.

3. Såsen: Skala lökarna och skär dom i fina skivor, stek i smör på svag värme tills löken blir mjuk och får en aning färg. Strö över mjölet och rör om, häll sedan på mjölk och grädde under omrörning. Låt småkoka i ca 6-8 minuter, tillsätt på slutet soja samt ett par varv med pepparkvarnen. Låt stå.

4. Stek sillen knaprig i smör och rapsolja.

Serveras med kokt potatis.

Dela det här receptet med dina vänner!