Ingredienser
4portioner
- 8ststora urvattnade sillfiléer, skinnfria, ca 600g
- 3msksmör till stekning
- 1mskrapsolja
- 2dlrågmjöl
- 2dlströbröd
- 1stägg uppvispat
Löksås
- 1strödlök ca 100g
- 1stgul lök ca 100g
- 1dlvispgrädde
- 3dlmjölk
- 1msksoja
- 2 msksmör
- 1tskvetemjöl
- 1tsksocker
- nymalen vitpeppar
Så lagar du
1. Torka sillen torr med hushållspapper.
2. Dubbelpanera filéerna genom att först vända dem i rågmjöl sedan i det uppvispade ägget och till sist i ströbrödet.
3. Såsen: Skala lökarna och skär dom i fina skivor, stek i smör på svag värme tills löken blir mjuk och får en aning färg. Strö över mjölet och rör om, häll sedan på mjölk och grädde under omrörning. Låt småkoka i ca 6-8 minuter, tillsätt på slutet soja samt ett par varv med pepparkvarnen. Låt stå.
4. Stek sillen knaprig i smör och rapsolja.
Serveras med kokt potatis.