Stekt sej med tomatsås

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    sejfilé utan skinn
  • 1st
    gul lök
  • 4st
    tomater
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1st
    citron
  • 2dl
    vispgrädde
  • 600g
    potatis med skal
  • 1msk
    torkad timjan
  • 4dl
    finstrimlad vitkål
  • 0,5dl
    god olja
  • Salt och peppar
  • Valfritt bröd

Så lagar du

Hacka löken och bryn den i lite olja.

Skär upp tomaterna och stek med löken.

Tillsätt två dl vatten, salt och peppar, låt allt koka ihop i ett par minuter.

Tillsätt nu grädde och finriven vitlök, låt detta koka ihop och smaksätt med salt, peppar och citronsaft.

Dela fisken i minst fyra bitar utan ben.

Stek fisken på ena sidan i lite olja, när bitarna är nästan färdiga så vänd snabbt och servera till såsen.

Potatisen skärs i klyftor, blandas med lite olja, timjan, salt och peppar och steks i ugnen på 200 grader i cirka 45 minuter.

Vitkålen blandas med olja, citronsaft, salt och peppar.

Bröd är alltid gott till maten!

Dela det här receptet med dina vänner!