Stekt sej med tomatsås
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 600gsejfilé utan skinn
- 1stgul lök
- 4sttomater
- 2stvitlöksklyftor
- 1stcitron
- 2dlvispgrädde
- 600gpotatis med skal
- 1msktorkad timjan
- 4dlfinstrimlad vitkål
- 0,5dlgod olja
- Salt och peppar
- Valfritt bröd
Så lagar du
Hacka löken och bryn den i lite olja.
Skär upp tomaterna och stek med löken.
Tillsätt två dl vatten, salt och peppar, låt allt koka ihop i ett par minuter.
Tillsätt nu grädde och finriven vitlök, låt detta koka ihop och smaksätt med salt, peppar och citronsaft.
Dela fisken i minst fyra bitar utan ben.
Stek fisken på ena sidan i lite olja, när bitarna är nästan färdiga så vänd snabbt och servera till såsen.
Potatisen skärs i klyftor, blandas med lite olja, timjan, salt och peppar och steks i ugnen på 200 grader i cirka 45 minuter.
Vitkålen blandas med olja, citronsaft, salt och peppar.
Bröd är alltid gott till maten!