Stekt skreitorskfilé med rödbetor, kapris och brynt smör med pepparrot

Ingredienser
4portioner
- 700gskreitorskfilé
- 2½tsksalt
- nymald vitpeppar
- vetemjöl
- smör till stekning
Brynt pepparrotssmör
- 75gpepparrot
- 100gsmör
Tillbehör
- 3dlfinhackade inlagda rödbetor (ca 200g)
- 4mskkapris
- kokt potatis
Så lagar du
1. Salta och peppra torskfilén runt om. Gör det gärna lite i förväg eller om du har tid längre i förväg.
2. Brynt pepparrotssmör: Smält smöret på svag värme. Skala och riv pepparroten. Tillsätt den till det smälta smöret och låt stå och puttra på medelvärme tills smöret och pepparroten fått en fin ljusbrun färg, rör då och då och passa noga så att det inte bränns.
3. Vänd fiskfiléerna i vetemjöl. Hetta upp en panna med smör. Stek filéerna några minuter på var sida på medelvärme. Servera med pepparrotssmöret och kokt potatis.