Stekta äggnudlar med kyckling och grönsaker

Äggnudlar, lök, paprika, morötter, cashewnötter, lime, kyckling.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    äggnudlar
  • 400g
    kyckling
  • 1st
    gul lök
  • 1/4st
    blekselleri
  • 1/4st
    rättika
  • 1/2st
    morot
  • 1/2st
    röd paprika
  • 1/2st
    gul paprika
  • 1st
    röd chili
  • 4 cm
    ingefära
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1dl
    cashewnötter
  • 1/2dl
    kinesiska skogsöron (svamp)
  • 1st
    lime
  • 2msk
    rapsolja
  • 1msk
    hot chilisauce
  • 1tsk
    sweet chilsauce
  • 1tsk
    soja
  • 10droppe(ar)
    sesamolja
  • 2tsk
    oystersauce
  • koriander

Så lagar du

1. Blötlägg nudlarna ca 1 timme. Strimla alla grönsakerna. Ingefäran kan rivas. Fräs kycklingen med rapsoljan ca 2-3 min.

2. Lägg därefter i vitlök, chili och ingefära. Fräs runt ett par sekunder och lägg nu i resten av grönsakerna och låt fräsa 2 min.

3. Krydda med de olika såserna och salta. Lägg nu i nudlarna och häll på 1 dl vatten. Fräs 2 min till. Servera med en limeklyfta och färsk koriander.

Dela det här receptet med dina vänner!