Stekta äggnudlar med kyckling och grönsaker

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 200gäggnudlar
- 400gkyckling
- 1stgul lök
- 1/4stblekselleri
- 1/4strättika
- 1/2stmorot
- 1/2ströd paprika
- 1/2stgul paprika
- 1ströd chili
- 4 cmingefära
- 2stvitlöksklyftor
- 1dlcashewnötter
- 1/2dlkinesiska skogsöron (svamp)
- 1stlime
- 2mskrapsolja
- 1mskhot chilisauce
- 1tsksweet chilsauce
- 1tsksoja
- 10droppe(ar)sesamolja
- 2tskoystersauce
- koriander
Så lagar du
1. Blötlägg nudlarna ca 1 timme. Strimla alla grönsakerna. Ingefäran kan rivas. Fräs kycklingen med rapsoljan ca 2-3 min.
2. Lägg därefter i vitlök, chili och ingefära. Fräs runt ett par sekunder och lägg nu i resten av grönsakerna och låt fräsa 2 min.
3. Krydda med de olika såserna och salta. Lägg nu i nudlarna och häll på 1 dl vatten. Fräs 2 min till. Servera med en limeklyfta och färsk koriander.