Stekta äpplen med smak av pepparkaka

Publicerat:
2015-12-03Tillagningstid:
Gunillas glöggmys: Pepparkakor blir här en spännande touch på en fluffig äppeldessert.
Ingredienser
8portioner
Stekta äpplen
- 3ströda äpplen
- 2msksmör
- 2tskpepparkakskrydda (alt. kanel)
- 1msksocker
- 16stpepparkakor
Råkräm
- ½stvaniljstång
- 3stäggulor
- ½dlströsocker
- 3dlvispgrädde
Så lagar du
1. Krämen: Vispa gulor, strösocker pösigt. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och rör ned i smeten.
2. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten.
3. Äpplena: Kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Stek dem i smör i en stekpanna och strö över socker och pepparkakskryddor. Låt svalna.
4. Varva äpplen med pepparkakssmulor och råkräm i små glas eller koppar.
Dryckestips
Glögg:
Vinfabrikens äppelglögg 11 %
Nr 96037, 79 kronor