Stekta bananer i kolasås med hasselnötter och vaniljglass

Stekta bananer i kolasås med hasselnötter och vaniljglass

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 4
    små bananer
  • 4msk
    råsocker
  • 2msk
    mörk sirap
  • 2dl
    grädde
  • 1dl
    hasselnötter
  • 50g
    smör
  • glass

Så lagar du

1. Skala och dela bananen på mitten.

2. Stek bananerna i smöret, tillsätt råsockret, stek tills bananen är gyllenbrun.

3. Ta upp bananerna och håll dem ljumna

4. Häll i hasselnötterna samt sirap, stek nötterna någon minut.

5. Tillsätt grädden, låt koka tills de börjar tjockna.

6. Vid servering: lägg banarna i en djup tallrik, häll den varma kolasåsen med hasselnötterna över bananen, servera vaniljglass till.

Dela det här receptet med dina vänner!