Stekta palsternackor med kyckling, apelsin och pepparrot

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    palsternackor
  • 2st
    apelsiner
  • 1st
    rödlök
  • 4msk
    finriven pepparrot
  • 4st
    kycklingklubbor
  • salt och peppar

Så lagar du

Skär bort benen på kycklingklubborna så ni får fyra rena köttbitar, på med salt och peppar och bryn på båda sidorna. Sedan drar ni ned värmen och låter kycklingen steka försiktigt på skinnsidan, det har nu släppt lite fett, ta upp kycklingbitarna och stek palsternackan i fettet efter först ha tvättat den och skurit den i skivor om cirka en halv centimeter.

Klyfta apelsinerna och skär dem i mindre bitar, blanda med finhackad lök, salt och peppar. När palsternackorna är färdiga värms kycklingen en sista gång. Serveras tillsammans med apelsinsalladen.

På toppen finriven pepparrot.

Dela det här receptet med dina vänner!