Sticky ribs

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 1 1/2kgspareribs
- 1 1/2dlvatten
- 2msksalt
- 1stliten lök
- 1stvitlök
- 1stmorot
Sticky bbq-marinad:
- 2-3stvitlöksklyftor
- 2tskröd chili, finhackad (t.ex. spansk peppar)
- 1 1/2dlkörsbärsmarmelad
- 1dlhoisinsås
- 1dlljus soja
- 2mskrödvinsvinäger
- 1tsksvartpeppar, grovmalen
Så lagar du
Förkoka revbenen i vatten, salt, klyftad lök och morot och vitlök i 1,5-2 timmar på svag värme och under lock tills köttet börjar lossna från benen. Gör under tiden sticky bbq-marinaden. Hacka vitlöken fint och lägg den i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser. Koka upp och låt sjuda under lock i cirka 5 minuter. Rör om då och då.
Marinera revbenen i hälften av marinaden i minst 1-2 timmar. Koka samman resterande marinad till en lite simmigare glaze.
Förbered grillen för indirekt grillning, dvs kol på ena sidan av grillen eller bara tändarna på ena sidan gasolgrillen tända. Grilla revbenen över svag värme tills de har fått fin färg runt om. Pensla kontinuerligt med glazen och vänd på revbenen då och då. Om du märker att värmen blir stark och revbenen börjar brännas kan du flytta över dem till den sida av grillen som inte har glöd under sig. Krydda med flingsalt och svartpeppar och servera ribsen varma eller kalla.