Sticky ribs

Sticky ribs

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 1 1/2kg
    spareribs
  • 1 1/2dl
    vatten
  • 2msk
    salt
  • 1st
    liten lök
  • 1st
    vitlök
  • 1st
    morot

Sticky bbq-marinad:

  • 2-3st
    vitlöksklyftor
  • 2tsk
    röd chili, finhackad (t.ex. spansk peppar)
  • 1 1/2dl
    körsbärsmarmelad
  • 1dl
    hoisinsås
  • 1dl
    ljus soja
  • 2msk
    rödvinsvinäger
  • 1tsk
    svartpeppar, grovmalen

Så lagar du

Förkoka revbenen i vatten, salt, klyftad lök och morot och vitlök i 1,5-2 timmar på svag värme och under lock tills köttet börjar lossna från benen. Gör under tiden sticky bbq-marinaden. Hacka vitlöken fint och lägg den i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser. Koka upp och låt sjuda under lock i cirka 5 minuter. Rör om då och då.

Marinera revbenen i hälften av marinaden i minst 1-2 timmar. Koka samman resterande marinad till en lite simmigare glaze.

Förbered grillen för indirekt grillning, dvs kol på ena sidan av grillen eller bara tändarna på ena sidan gasolgrillen tända. Grilla revbenen över svag värme tills de har fått fin färg runt om. Pensla kontinuerligt med glazen och vänd på revbenen då och då. Om du märker att värmen blir stark och revbenen börjar brännas kan du flytta över dem till den sida av grillen som inte har glöd under sig. Krydda med flingsalt och svartpeppar och servera ribsen varma eller kalla.

Dela det här receptet med dina vänner!