Stor lammbiff med röd bulgur

Stor lammbiff med röd bulgur

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 3/4 dl
    ströbröd
  • 1 1/2 dl
    mjölk
  • 500g
    lammfärs
  • 1 1/4 tsk
    salt
  • 1/2 tsk
    nymald svartpeppar
  • 1 1/2 tsk
    mald spiskummin
  • 2msk
    hackad färsk mynta eller persilja
  • 1st
    ägg

Tzatziki:

  • 1st
    liten gurka
  • 2dl
    turkisk yoghurt
  • 1/2 tsk
    salt
  • 1st
    pressad vitlöksklyfta

nymald peppar

    Tillbehör:

    • 2msk
      hackad mynta eller persilja
    • 4st
      portioner bulgur
    • 1-2 dl
      ajvar relish

    Så lagar du

    1. Sätt ugnen på 225°. Koka bulgur enligt förpackningen.

    2. Riv gurkan grovt och lägg i en sil. Strö över salt och rör om. Låt stå ca 15 min.

    3. Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla 5 min.

    4. Blanda färsen med salt, peppar, spiskummin, hackad mynta och ägg samt ströbrödsblandningen. Rör en stund så färsen håller ihop.

    5. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Forma till en stor rund kaka, ca 24 cm i diameter.

    6. Grädda mitt i ugnen 12–15 min.

    7. Pressa vätskan ur gurkan och blanda med yoghurt, vitlök och peppar. Blanda bulgur med ajvar relish, smaka av med salt och peppar.

    8. Strö hackad mynta eller persilja över färsen och skär den i bitar och servera med bulguren och tsatsiki.

    Dela det här receptet med dina vänner!