Strömmingslåda med curry och kapris

Strömmingslåda med curry och kapris

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 15st
    strömmingsfiléer
  • 1st
    purjolök
  • 2dl
    majonnäs
  • 1dl
    mjölk
  • 2msk
    kapris
  • 3/4msk
    curry
  • skal från 1/2 apelsin
  • salt och peppar
  • 1dl
    persilja
  • smör till formen

Så lagar du

Sätt ugnen på 180 grader.

Smöra en ugnsfast form. Klipp eller dra av ryggfenan på strömmingen om det inte redan är gjort. Salta filéerna. Rulla fisken med köttet inåt och lägg dem tätt i formen.

Blanda majonnäs med mjölk, kapris, curry och rivet apelsinskal i en skål. Skär purjolöken tunt och blanda i. Smaksätt med salt och peppar.

Häll blandningen över fisken. Hacka och strö över persiljan. Baka i ugnen i 30-35 minuter.

Servera varm med pressad potatis eller kall på t ex julbordet.

Dela det här receptet med dina vänner!