Strömsö - Simon Selins kycklingskysås

Publicerat:
2022-08-17Simon Selin bjuder på en nerskalad version av sin finalrätt som han tävlade med i Årets kock 2020.
Ingredienser
4portioner
- 1stkycklingskrov (skelettet)
- 2stgul lök
- 0,5stpurjolök
- 1stfänkål
- olja till stekning
- några kvistar timjan
- 1dlvitt vin
- 1literkycklingbuljong
- vitvinsvinäger
- salt
Så lagar du
Rosta kycklingskrovet i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter tills skrovet är fint rostat.
Grovhacka löken, purjolöken och fänkålen.
Rosta löken, purjon och fänkålen i kastrull med lite olja.
Tillsätt det rostade kycklingskrovet och några kvistar timjan i kastrullen med grönsakerna.
Tillsätt vinet och kycklingbuljongen och låt koka.
Skumma av såsen under kokningen och låt den reducera till ca 1/3 del.
Sila såsen genom en fin sil till en ren kastrull. Smaka av med salt och vitvinsvinäger.