Strömsö - Simon Selins kycklingskysås

Confiterade kycklinglår och kycklingbröst med timjan

Publicerat:

Simon Selin bjuder på en nerskalad version av sin finalrätt som han tävlade med i Årets kock 2020.

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    kycklingskrov (skelettet)
  • 2st
    gul lök
  • 0,5st
    purjolök
  • 1st
    fänkål
  • olja till stekning
  • några kvistar timjan
  • 1dl
    vitt vin
  • 1liter
    kycklingbuljong
  • vitvinsvinäger
  • salt

Så lagar du

  1. Rosta kycklingskrovet i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter tills skrovet är fint rostat.

  2. Grovhacka löken, purjolöken och fänkålen.

  3. Rosta löken, purjon och fänkålen i kastrull med lite olja.

  4. Tillsätt det rostade kycklingskrovet och några kvistar timjan i kastrullen med grönsakerna.

  5. Tillsätt vinet och kycklingbuljongen och låt koka.

  6. Skumma av såsen under kokningen och låt den reducera till ca 1/3 del.

  7. Sila såsen genom en fin sil till en ren kastrull. Smaka av med salt och vitvinsvinäger.

Dela det här receptet med dina vänner!