Strömsös korv med svamp och vildsvin

Publicerat:
2018-10-18Tillagningstid:
Ingredienser
20portioner
- 500gfärsk vildsvamp, t ex trattkantareller
- 3dlgula ärtor, kokta
- 1½dljordärtskocka, kokt och tärnad
- 2stgul lök
- 400gfläskfärs, finmald
- 350gvildsvinsfärs, grovmald
- 150gspäck, finmald
- 1-2dlgrönsaksbuljöng
- ½kruk(or)timjan
- 30gsalt
- 5påse(ar)m fjälster
- olivolja
- svartpeppar
Så lagar du
1. Baka svampen med salt, olja och hälften av timjan under folie på ugnsplåt i 175 grader, 15 minuter.
2. Mixa svamp, timjan, svettad lök och ärter grovt.
3. Pulsmixa in avsvalnad jordärtskocka.
4. Arbeta ihop späck, kött och salt tills det binder, dvs blir lite klibbigt. Tillsätt grönsakerna och riktigt med svartpeppar.
5. Avsluta med kall buljong.
6. Kyl korvsmeten minst en timme.
7. Stoppa korven med stoppningsmaskin och förbaka korven 5 minuter i 100 grader på en plåt med lite vatten.
8. Grilla eller stek före servering.
Bra att veta:
- Svampen bakas under aluminiumfolie för kondensens skull, utan täckning blir svampen seg och torr.
- Korven förbakas för att fjälstret ska krympa jämnt kring korven, vilket förhindrar att korven spricker vid tillagning.
- Korv är en emulsion, därför ska smeten kylas innan stoppning så att ingredienserna får binda ihop ordentligt.
- Korven går utmärkt att frysa efter förbakningen.