Strudel med vallmofrön, marsipan och mandlar

Publicerat:

Ingredienser

4 - 8portioner

Deg:

  • 600 g
    mjöl
  • 250 g
    smält smör
  • 200 ml
    mörk öl
  • 1tsk
    florsocker
  • 1nypa(or)
    salt
  • 1tsk
    vallmofrön för dekoration

Vispat ägg för pensling

    Fyllning:

    • 400 g
      vallmofrön (malda)
    • 250 ml
      mjölk
    • 200 g
      marsipan
    • 200 g
      rörsocker
    • 70 g
      mandlar
    • 1tsk
      kanel

    Så lagar du

    Rör ihop mjöl, smält smör, öl, socker och salt till en deg. Täck degen med folie och ställ in i kylen i 2 timmar.

    Koka upp mjölk, socker och kanel. Ta av värmen och rör i de malda vallmofröna. Ställ åt sidan och låt svalna. Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till en rektangel. Sprid ut ett lager med hälften av fyllningen på en av degbitarna. Lägg på en rad med skivad marsipan och mandlar. Rulla ihop degen från långsidan, och lägg på bakplåtspapper. Pensla strudeln med ägg, och dekorera med vallmofrön. Baka i ugn på 200C i ca 30 minuter. Låt svalna. Skär i bitar och servera.

    Dela det här receptet med dina vänner!