Ingredienser
4 - 8portioner
Deg:
- 600 gmjöl
- 250 gsmält smör
- 200 mlmörk öl
- 1tskflorsocker
- 1nypa(or)salt
- 1tskvallmofrön för dekoration
Vispat ägg för pensling
Fyllning:
- 400 gvallmofrön (malda)
- 250 mlmjölk
- 200 gmarsipan
- 200 grörsocker
- 70 gmandlar
- 1tskkanel
Så lagar du
Rör ihop mjöl, smält smör, öl, socker och salt till en deg. Täck degen med folie och ställ in i kylen i 2 timmar.
Koka upp mjölk, socker och kanel. Ta av värmen och rör i de malda vallmofröna. Ställ åt sidan och låt svalna. Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till en rektangel. Sprid ut ett lager med hälften av fyllningen på en av degbitarna. Lägg på en rad med skivad marsipan och mandlar. Rulla ihop degen från långsidan, och lägg på bakplåtspapper. Pensla strudeln med ägg, och dekorera med vallmofrön. Baka i ugn på 200C i ca 30 minuter. Låt svalna. Skär i bitar och servera.