Strutsfilé

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
6portioner
- 1bit(ar)strutsfilé, ca 900 g
- 100gca, kallrökt skinka i tunna skivor
- 1msksmör
- 1tsksalt
- 2krmnymald svartpeppar
Balsamicosås
- 1dlfarinsocker
- 2dlbalsamvinäger
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 125 grader. Bryn köttet i smör runt om, salta och peppra under tiden.
2. Lägg ut skinkskivorna lite omlott på långsidan på plåt med bakplåtspapper tills du har en bredd som är lika lång som filéen. Lägg på filéen och vik om skinskivorna. Vänd så att skarven hamnar neråt.
3. Stick in en kötttermometer mitt i köttet. Stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 63-65 grader. Det tar ca 45-60 minuter beroende på filéens form och hur varm den är efter bryningen. Ta ut köttet och låt det vila 5-10 min under folie innan du skivar det.
<b>Balsamicosås</b>
Gör så här:
Koka ihop socker och vinäger 5-10 minuter tills det blir simmigt. Låt svalna. Ringla lite över köttet.
Det finns färdig sås att köpa på plastflaska men du kan också göra en själv.