Strutsfilé med vitlökssås

Publicerat:
2016-10-20Strutskött är ett rött kött som hanteras på liknande vis som nötkött.
Ingredienser
4portioner
- 600gstrutsfilé
- 2msksmör
- salt
- vitpeppar
- svartpeppar
Sås
- 2,5dlsteksky
- 1paketvitlöksost
- 1,5mskbrun maizenaredning
- 2dlgrädde
- salt
- peppar
Så lagar du
1. Ta ut strutsfilén och låt den stå i rumstemperatur i ca 1 timme (detta för att köttet inte ska reagera på stekpannan när köttet är kallt).
2. Salta och peppra på köttet och bryn tills det fått fin färg. Lägg köttet i en ugnsform och ugnstek i 125 grader tills det nått 55 grader.
3. Lägg köttet i aluminiumfolie och låt det vila 30 minuter så att vätskan får dra in i köttet, då blir det mört. Skär köttet i skivor och servera med god sås och pressad potatis.
Vitlökssås
1. Koka sky och grädde.
2. Tillsätt vitlöksost. Vispa försiktigt och häll i maizena blandat med lite vatten i såsen för att få den lite tjockare.
3. Smaka av med salt och peppar.