Sufflerat ägg med äggcaviarcréme

Publicerat:
2022-04-14Tillagningstid:
Denna rätt brukar jag i vanliga fall laga till på glöden ute. Då är det viktigt att man inte har för hög värme och att man ser till att det är jämn värme runt om ägget /Erik
Ingredienser
4portioner
Äggsmet
- 4stägg
- 1tskskirat smör eller olja
- 1krmsalt
- 1tsktorkade örter, eller 1 msk färska finhackade örter
- 1nypa(or)ev. mjöl
Sufflerat ägg
- 1sats(er)äggsmet
- 6stäggskal
- 2mskriven ost
- 1tskmjöl
Äggcréme
- 1stäggula
- 1tskkallt vatten
- 2dlcréme fraiche
- 1mskcitron
- 1mskkaviar
- 1krmsalt
- 1krmnymalen vitpeppar
- garnera med färska örter eller blommor (blåklint)
Så lagar du
Äggsmet
När man för sufflén i äggskalet så kan man ha i en nypa mjöl i då håller sufflén ihop och den håller ihop och rinner ej över lika lätt.
- Knäck äggen i en bunke och vispa ner de övriga ingredienserna med en gaffel.
- Vispa smeten gärna lite fluffigare för att få in lite mer luft så att den reser sig.
Sufflerat ägg
- Slå på ugnen på 150C.
- Blanda smeten med grädde och den rivna osten. Vispa ner mjölet och fyll i äggskalen ställ dom stadigt i en form eller använd äggkartong.
- Låt stå i ugnen i 20-30 min.
Äggcréme
- Vispa créme fraiche fluffig.
- Vispa sedan upp äggulan, vattnet och citronen fluffigt i en bunke som ligger i ett vattenbad.
- Vänd sedan ner den i den vispade créme fraichen samt vänd ner kaviaren. Klicka på det sufflerade äggen och garnera.