Ingredienser
4portioner
- 3-4stapelsiner
- ½ströd lök
- 1-2dlsvarta oliver
- ca 1dlhackad bladpersilja eller färsk koriander
Dressing:
- ½dlolivolja
- 2mskpressad citron
- 1/4tsksalt
- lite peppar
- ½tskspiskummin
- 2msksesamfrön
- kärnor från ett halvt granatäpple
Så lagar du
1. Skala och skiva apelsinerna. Lägg upp dom på ett stort serveringsfat.
2. Skiva löken så att du får tunna lökringar. Lägg ut dom över apelsinerna.
3. Blanda ingredienserna till dressingen.
4. Lägg oliver och hackad persilja eller koriander över salladen och droppa till sist över oljeblandningen. Ställ in salladen i kylskåpet.
5. Värm en stekpanna på medelstark värme. När den är varm häll i sesamfrön. (man behöver inget fett i pannan) Rör om hela tiden och rosta fröna tills dom är gyllenbruna. Häll sesamfrön och granatäppelkärnor över salladen precis innan den ska in på bordet.