Sultanens juveler

Sultanens juveler

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 3-4st
    apelsiner
  • ½st
    röd lök
  • 1-2dl
    svarta oliver
  • ca 1dl
    hackad bladpersilja eller färsk koriander

Dressing:

  • ½dl
    olivolja
  • 2msk
    pressad citron
  • 1/4tsk
    salt
  • lite peppar
  • ½tsk
    spiskummin
  • 2msk
    sesamfrön
  • kärnor från ett halvt granatäpple

Så lagar du

1. Skala och skiva apelsinerna. Lägg upp dom på ett stort serveringsfat.

2. Skiva löken så att du får tunna lökringar. Lägg ut dom över apelsinerna.

3. Blanda ingredienserna till dressingen.

4. Lägg oliver och hackad persilja eller koriander över salladen och droppa till sist över oljeblandningen. Ställ in salladen i kylskåpet.

5. Värm en stekpanna på medelstark värme. När den är varm häll i sesamfrön. (man behöver inget fett i pannan) Rör om hela tiden och rosta fröna tills dom är gyllenbruna. Häll sesamfrön och granatäppelkärnor över salladen precis innan den ska in på bordet.

Dela det här receptet med dina vänner!