Dumplings

Publicerat:
2021-10-13Tillagningstid:
Härliga dumplings fyllda med lammfärs, kinakål och purjolök. ”De godaste dumplingsen jag ätit”, säger Bäst i köket-juryn Tareq Taylor.
Ingredienser
4portioner
- 400gmjöl tipo 00
- 1dlljummet vatten
- 1medelstort ägg
- 1tsk+ 1 msk salt
Fyllning
- 250glammfärs
- 50ggul lök
- 50gpurjolök
- 150gkinakål
- 2tsksalt
- ½tskkummin
- 1tsksvartpeppar
Så lagar du
Dumplings
- Rör ihop vatten, ägg och 1 tsk salt.
- Tillsätt mjöl och knåda till en hård deg i 10–15 minuter.
- Låt vila under duk eller i en plastpåse 30 minuter.
- Knåda degen på ett mjölat bakbord och kavla ut till ett tunt ark eller kör i pastamaskin.
- Stansa ut små rundlar med ett glas eller en stansring, ca 5 cm i diameter.
- Fyll arken med fyllning, se nedan.
Fyllning
- Skala och finhacka lök. Skölj och finhacka purjolök och lägg i en skål.
- Skölj och finhacka kinakål, krama ur vätskan ur kålen och lägg i skålen med lök. Tillsätt resten av ingredienserna.
- Fyll degarken med ca 1 tsk fyllning och vik ihop som en halvmåne.
- Koka upp vatten i en rymlig kastrull (som rymmer ca 3 liter) med 1 msk salt och lägg i dumplingsen. Från det att de flyter upp till ytan, låt sjuda 6–8 minuter innan de är klara att äta.