Supersnabba minipizzor

Ett våningsfat med 5 cm stora pizzor. En svart lapp med "minipizza med svamp" skrivet med silverpenna.

Publicerat:

Tillagningstid:

Skogen dignar av svamp just nu. Använd din favorit, tex kantarell, Karl-Johan eller trumpetsvamp. Här kan du helt variera toppingen efter din egen smak och vad du har hemma. Passa på att experimentera! Kanske använda upp snuttar och slattar i burkar och flaskor från kyl och skafferi?

Ingredienser

20portioner

  • 20
    små salta kex
  • 1dl
    tapenade eller pesto
  • 200g
    färsk svamp, smörstekt, i bitar
  • 100g
    lagrad hårdost, riven
  • 5
    små tomater
  • balsamicosirap

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig värme.

2. Lägg kexen på bakpappersklädd plåt. Fördela tapenade, svamp och ost ovanpå.

3. Toppa med en tomatklyfta. Grädda mitt i ugnen tills osten smält och kexen är vackert gyllene. Det tar bara ett par minuter så ha bra uppsikt.

4. Servera som de är eller ringla på lite balsamico.

Dela det här receptet med dina vänner!