Susannes godaste potatissallad

Publicerat:
2018-05-09Tillagningstid:
Världens godaste potatissallad! Klassisk potatissallad med lite extra piff. Den blir ännu godare om du gör den dagen innan.
Ingredienser
6 - 8portioner
- 2dlgräddfil
- 1dlmajonnäs
- 1msksenap
- 1dlcornichons, skivade
- 1purjolök, hackad
- 1äpple, hackat
- 1kgfast potatis, kokt och skalad
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Blanda gräddfil, majonnäs, senap, cornichons, purjo och äpple.
2. Rör ner potatis. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå och dra ett par timmar eller över natten.
3. Servera som den är eller garnera med svartpeppar, äppelskivor, strimlad purjolök eller rostad lök.
Tips
När potatissalladen har stått kan den ha dragit åt sig av såsen, då är det bara att röra ner lite mer filmjölk eller gräddfil till önskad konsistens. Vill du ha en magrare potatissallad kan du byta ut en del av gräddfilen mot filmjölk. Variera senapen mellan fransk eller skånsk beroende på tycke och smak.