Susannes mammas röding

Publicerat:
2017-03-15Tillagningstid:
Saftig, helstekt fisk tillagad på enklast möjliga vis i en härligt, krämig sås. Här får råvarorna verkligen spela huvudrollen för med riktigt bra råvaror behöver man inte krångla till det.
Ingredienser
4portioner
- 1kghel röding, rensad
- 1-2dlhackade örter, t ex dill, gräslök, persilja (fryst går bra)
- 3dlgrädde (valfri fetthalt men kokbar)
- 2mskströbröd
- smör till stekning
- vitpeppar
- salt
Till servering
- kokt eller pressad potatis
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 180 grader (varmluft 150 grader).
2. Salta och peppra fisken, lägg i en ugnsform. Fyll buken med örterna, spara lite till garnering. Klicka på smör, pudra på ströbröd.
3. Stek i ugnen tills fisken nästan är klar, tiden kommer bero på hur stor fisken och ugnen är så man behöver hålla koll. Fisken är klar när den lossar från benen. Häll på grädde mot slutet.
4. Toppa med örterna och servera med kokt eller pressad potatis.
Tips
Välj alltid röding från hållbara bestånd och om det inte finns går det bra att ta öring, regnbåge eller annan hel fisk istället.