Susannes wienerschnitzel

Publicerat:
2020-03-18Tillagningstid:
Knaprig, saftig wienerschnitzel med potatissallad. För att ibland längtar en efter en riktig klassiker. Klassiskt i Sverige är att servera med citronskiva, rullad ansjovis och kapris. Jag har valt att servera med en klassisk, tysk potatissallad. Det är första gången jag använder ordet klassiskt tre gånger i en ingress, men det understryker bara allt vad den här rätten handlar om. I ursprungsreceptet är det kalvkött, så om det finns att få tag på är det originalet. Vilket som är godast bestämmer du!
/Susanne
Ingredienser
4portioner
- 800gbenfria fläskkotletter i 4 skivor
- 1dlvetemjöl
- 2ägg
- 2dlströbröd eller panko
- matolja till stekning/fritering
- salt, vitpeppar
Till servering
- Potatissallad eller grönsallad, valfritt: smörsvängda gröna ärtor, ansjovis, citron och kapris. Andra goda tillbehör är sriracha eller srirachamajonnäs.
Så lagar du
1. Banka ut köttet till ca 3-5 mm tjocklek mellan bakpapper eller i en plastpåse. Det går bra att använda en brödkavel eller kastrull såväl som köttbankare.
2. Salta och peppra mjölet lätt. Dubbelpanera köttet genom att vända först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Tryck fast ströbrödet.
3. Stek gyllene i het olja. Köttet ska vara genomstekt, det tar ett par minuter på varje sida. Servera med dina favorittillbehör.
Tips
Välj en matolja som är för fritering, du kan även steka i smör om du föredrar det.