Sutlac – flamberad risgröt med en twist av äpple, rabarbersyrup och rosenvatten

Publicerat:
2014-09-17Ingredienser
Rispudding
- 1litermjölk
- 2dlsocker
- 2dlmajsmjöl
- 0.5kggrötris
- 1tskrosenvatten
- 14ststänger kanel
- 8stvaniljstänger
- 5stgröna äpplen
Rabarbersyrup
- 8strabarber
- 1stcitron
- 2dlsocker
- vatten
Så lagar du
Rabarbersyrup
1. Koka rabarbern med citron, socker och vatten som får stå i 24 timmar, silas ner och reduceras ner till en syrup.
Sutlac
1. Koka riset i vatten, häll över mjölk socker, majsmjöl, kanel,vanilj, rosenvatten. Låt stå i frysen tills de kallnat.
2. Tillsätt strimlad äpple och serveras med rabarbersyrupen vid sidan.
Innan servering
1. Häll rörsocker på Sutlacen, som vi bränner med en créme brulée brännare, tillsammans med torkad äppleskal, rabarber och ett rosenblad för att få en fin och mild arom.