Svamp- och sparrisrisotto

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
2portioner
- 140garborioris
- 3dlputsad bladsvamp (t.ex. Karl-Johan, kantareller och ostronskivling)
- 1bunt sparris, skurna på diagonalen (ca 3 cm långa)
- ½gul lök, finhackad
- 1klyfta(or)vitlök, finhackad
- ½litergrönsaksbuljong
- 1stänkvitt vin
- salt och grovmalen svartpeppar
- 1näve persilja, finhackad
- 1näve basilika, finhackad
- 2mskolivolja
- salt och peppar
Så lagar du
1. Hetta upp oljan i en panna och färs löken och vitlöken genomskinliga. Tillsätt svampen och fräs runt lite. Lägg i riset och fräs det genomskinligt. Häll över vin och låt det koka ur.
2. Häll sedan på lite grönsaksbuljong och låt riset suga upp vätskan. Fortsätt på samma sätt tills riset är al dente och krämigt.
3. Tillsätt sparrisen när det börjar närma sig serveringsdags. Rätten är färdig när sparrisen fortfarande har ett märkbart tuggmotstånd. Strö över persilja, basilika och peppar precis innan servering.