Svamppizza med Karl Johan

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
15portioner
- 1förpackning kyld utkavlad smördeg
Pålägg:
- 2dlfräst karljohansvamp
- 1mskfinstrimlad persilja
- salt, peppar
- 1,5dlriven pizzaost
Garnering:
- ruccola
- flagad parmesan
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut smördegen med bakplåtspapperet direkt på plåten. Ta ut runda pizzabottnar med kakmått, ca 8 cm i diameter och lyft bort överflödig deg.
2. Lägg lite svamp på varje pizzabotten, strö över persiljan, salta och peppra. Toppa pizzorna med osten och grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter. Garnera med rucola och flagad parmesan.
Tips: Knåda ihop den överflödiga degen och kavla ut den på mjölat bakbord. Skär eller sporra i stavar. Grädda i mitten av ugnen 225 grader ca 12 minuter och servera som tillbehör t ex till soppa.