Svamppizza med Karl Johan

Svamppizza med Karl Johan

Publicerat:

Ingredienser

15portioner

  • 1
    förpackning kyld utkavlad smördeg

Pålägg:

  • 2dl
    fräst karljohansvamp
  • 1msk
    finstrimlad persilja
  • salt, peppar
  • 1,5dl
    riven pizzaost

Garnering:

  • ruccola
  • flagad parmesan

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut smördegen med bakplåtspapperet direkt på plåten. Ta ut runda pizzabottnar med kakmått, ca 8 cm i diameter och lyft bort överflödig deg.

2. Lägg lite svamp på varje pizzabotten, strö över persiljan, salta och peppra. Toppa pizzorna med osten och grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter. Garnera med rucola och flagad parmesan.

Tips: Knåda ihop den överflödiga degen och kavla ut den på mjölat bakbord. Skär eller sporra i stavar. Grädda i mitten av ugnen 225 grader ca 12 minuter och servera som tillbehör t ex till soppa.

Dela det här receptet med dina vänner!