Svampsallad

Publicerat:
2021-09-03Traditionellt görs svampsallad på kraftigt saltad svamp som urlakas innan den skärs i bitar och landar i såsen. Men har man tillgång till färsk svamp kan man ta en genväg. Här steks svampen som den är och blandas sedan med såsen som är smaksatt med honung och senap.
Ingredienser
- 350gostronskivling
- olja till stekning
- salt
- 2dlsmetana
- 1strödlök
- 2tsksenap
- 2tskhonung
- gräslök eller persilja till garnering
Så lagar du
- Skär upp svampen i små kuber.
- Stek dem i lite olja tills vätskan släppt och de fått lite färg. Strö lite salt över svampen och låt dem svalna.
- Hacka löken och blanda den med smetanan. Tillsätt honung och senap efter behov.
- Tillsätt svampen och blanda väl.
- Garnera vid servering med gräslök eller persilja.
Tips: Ostronskivling påminner i smaken ganska mycket om kantarell. Du kan ersätta ostronskivlingen med shiitake.