Svamptoast med tryffelfärskost och lufttorkad skinka

Publicerat:
2015-08-31Tillagningstid:
Elegant förrätt med stora smaker.
Ingredienser
4portioner
- 4skiva(or)surdegsbröd
- 100gfärskost
- 400gsvamp
- 2stschalottenlökar
- 8skiva(or)lufttorkad skinka
- 5kvist(ar)persilja
- smör
- tryffelolja
- matolja
- salt, peppar
Så lagar du
1. Rensa svampen och riv/skär ner i lika stora bitar.
2. Skala och hacka löken fint.
3. Vispa upp färskosten och krydda med salt, svartpeppar och tryffelolja.
4. Stek brödet frasigt i matolja och låt rinna av på papper.
Stek svampen i en het panna i först matolja och avsluta stekningen med en klick smör. Krydda med salt, peppar löken och hackad persilja.
5. Bre på färskosten på surdegsbrödet och toppa med den nystekta svampen och täck med lufttorkad skinka.