Svamptoast med tryffelfärskost och lufttorkad skinka

Svamptoast med tryffelfärskost och lufttorkad skinka

Publicerat:

Tillagningstid:

Elegant förrätt med stora smaker.

Ingredienser

4portioner

  • 4skiva(or)
    surdegsbröd
  • 100g
    färskost
  • 400g
    svamp
  • 2st
    schalottenlökar
  • 8skiva(or)
    lufttorkad skinka
  • 5kvist(ar)
    persilja
  • smör
  • tryffelolja
  • matolja
  • salt, peppar

Så lagar du

1. Rensa svampen och riv/skär ner i lika stora bitar.

2. Skala och hacka löken fint.

3. Vispa upp färskosten och krydda med salt, svartpeppar och tryffelolja.

4. Stek brödet frasigt i matolja och låt rinna av på papper.

Stek svampen i en het panna i först matolja och avsluta stekningen med en klick smör. Krydda med salt, peppar löken och hackad persilja.

5. Bre på färskosten på surdegsbrödet och toppa med den nystekta svampen och täck med lufttorkad skinka.

Dela det här receptet med dina vänner!