Svärdsfisk med potatis och gremolata

Publicerat:
2020-06-04Tillagningstid:
Ingredienser
2portioner
Gremolata
- 1 stor buntpersilja
- 3 storaklyfta(or)vitlök
- 1citron
- 1½mskkapris
- 1dlolivolja
Potatis och svärdfisk
- 1 stor buntrosmarin
- 2dlolivolja
- 500gfärskpotatis
- 1klyfta(or)vitlök
- 2x175gsvärdfisk, eller tonfisk
Så lagar du
Gremolata
Hacka örterna och vitlök fint och blanda med en rejäl skvätt olivolja, hackad kapris och citronzest. Pressa över citronjuice. Salta efter smak.
Potatis
1. Koka potatisen med skalet på. Häll av när den är färdig och låt svalna en stund.
2. Värm upp en rejäl skvätt olivolja i en stekpanna och när den är varm, lägg i vitlök och rosmarin.
3. Skär potatisen i tjocka skivor och stek i den smaksatta oljan tills gyllenbruna på båda sidor.
Svärdfisk
Använd en non-stick-panna till svärdfisken. Värm några matskedar olivolja i pannan och stek sedan svärdfisken med skinnsidan nedåt tills den är gyllene. Vänd sedan och stek på köttsidan.
Servera svärdsfisken ovanpå potatisen och avsluta med gremolata.
Tips
Använder du färsk tonfisk istället för svärdfisk så är tillredningen den samma.