Hjortron- och balsamicoreduktion (svart sås)

Eriks konst-sås

Ingredienser

  • 1/2dl
    hjortronsylt
  • 2msk
    rörsocker
  • 1/2st
    gul lök
  • 2dl
    vatten
  • 2msk
    koncentrerad kalvfond
  • 1.5dl
    balsamico
  • 1dl
    rött vin
  • 2msk
    skirat smör
  • 1msk
    maizena
  • 1msk
    vatten för redning
  • efter smak
    salt och rörsocker

Så lagar du

  1. Hacka löken fint och fräs den i det skirade smöret.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna utom maizenan och koka ihop, reducera till hälften.
  3. Mixa allt fint med en stavmixer, sila bort kärnorna från hjortronen.
  4. Smaka av med salt och socker.

 

Dela det här receptet med dina vänner!