Svartvit bönsoppa med het puré

Publicerat:
2018-03-14Tillagningstid:
Det är fortfarande snörveltider så jag tjongar till soppan med en riktigt het huskur på toppen.
Ingredienser
4portioner
Soppa
- 1mskkapris
- 1gul lök
- 5klyfta(or)vitlök
- 2lagerblad
- 2mskvitvinsvinäger
- 2msksojasås
- 1literbönspad + vatten
- 1buljongtärning
- 1tskmynta, torr
- ½tskdill, torr
- 2burk(ar)passerade tomater
- 1burk(ar)vita bönor
- 1burk(ar)svarta bönor
Het puré till soppan
- 1tumme ingefära
- ½lillfinger gurkmeja
- 2klyfta(or)vitlök
- 4mskolivolja
- 2mskvatten
Så lagar du
Soppa
1. Hacka kaprisen, löken och vitlöken och fräs i lite olja i en kastrull tillsammans med lagerbladen.
2. Tillsätt vitvinsvinäger och soja och låt koka torrt. Häll på grönsaksbuljongen eller bönspadet.
3. Tillsätt mynta, dill och de passerade tomaterna. Låt sjuda i 20 minuter.
4. Skölj bönorna i en sil under rinnande vatten. Tillsätt bönorna i soppan och koka upp. Smaksätt med havssalt och svartpeppar.
Het puré
1. Riv ingefära, gurkmeja och vitlök och blanda med lite olivolja så att det blir flytande.
Servering
Häll upp soppan i skålar och toppa med den heta purén. Servera rotsellerisallad vid sidan om.