Pizza med björnkött, renkött, ost och kantareller

Publicerat:
2014-10-08Ingredienser
Pizzadeg
- 1/4paketjäst
- 1dlljummet vatten
- 2 1/2-3dlvetemjöl
- 2mskolivolja
Tomatsås
- 300gfärska tomater
- 1strödlök
- 1klyfta(or)vitlök
- 1tsksocker
- 2mskolivolja
- 1tskvit balsamvinäger
Fyllning
- 50gsuovas (lättrökt renkött)
- 50grenparma
- 50gbjörnsalami
- 100gkantareller
Pizzasallad
- 2dlriven rättika
- 0,5dlriven kålrabbi, majrova och kålrot
- 1dlrapsolja
- 2mskvit balsamvinäger
- 1/2tsksalt
- 1tsksocker
- 1krmmellanmalen svartpeppar
Så lagar du
Pizzadeg:
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och olivolja. Arbeta in större delen av mjölet, spara lite till utbakningen. Jäs 20–30 minuter.
Tomatsås:
Skålla tomaterna och finhacka dem. Hacka rödlöken och vitlöksklyftan. Fräs lök och vitlök tills de har mjuknat. Häll i tomathacket och vita balsamvinägern, sjud på svag värme till önskad konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar. Finfördela med stavmixer eller i matberedaren. Kyl ner såsen.
Pizza:
Skär suovasen och parman i skivor. Skiva björnsalamin mycket tunt. Baka ut pizzabotten, bred på tomatsåsen. I mitten suovas sedan renparma avsluta sedan ytterst med björnsalami. Riv Utopia ost eller annan ost med hög fetthalt och lägg över. Grädda 12 min i 250 grader. Under tiden stek 100 grader förvällda kantareller eller 4 hg. färska knaprigt. Salta och peppra. Lägg kantareller på pizzan. Strö över lättstött rosépeppar och lite salladstimjan.
Pizzasallad:
Lägg rättikan och kålrabbi, majrova och kålrot i en skål. Koka en lag av rapsolja, vit balsamvinäger, salt, socker samt mellanmalen svartpeppar. Häll detta hett över de rivna rotfrukterna. Låt svalna.