Svensk variant av sushi

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
6portioner
Variant 1
- 10stkalla kokta färskpotatisar
- 1liten burk inlagd hel sill
- 1ströd lök
Variant 2
- 10stkalla kokta färskpotatis
- 1paketrökt lax
- 1stpepparrot
Variant 3
- 1stfärsk gurka
- 1burk(ar)kesella
- 1burk(ar)löjrom (liten)
Variant 4
- 1paketrökt renkött
- 1paketpepparrotsost
- 1pakettunnbröd
Så lagar du
Variant 1
1. Skär den inlagda sillen i tunna skivor.
2. Drapera de tunna sillskivorna över den kalla färskpotatisen.
3. Strö över lite hackad lök.
Variant 2
1. Skär laxen i tunna skivor och drapera den över den kalla färskpotatisen.
2. Hacka eller skär tunna stavar med pepparrot och strö den över laxen och potatisen.
Variant 3
1. Skär den färska gurkan i tunna skivor på längden.
2. Lägg ut dessa lite omlott.
3. Blanda kesellan och löjrommen till en röra.
4. Strö ut och rulla ihop till en rulle.
5. Skär upp i små stumpar.
OBS!
Ernst blev inte riktigt nöjd med denna variant. Den blev helt enkelt för lös. Den här varianten måste förbättras, menar Ernst. Kanske kan man använda något fastare (keso) istället för kesellan för att få en bättre konsistens. Experimentera gärna på egen hand!
Variant 4
1. Hacka renköttet och rör ihop en röra av köttet och pepparrotsosten.
2. Rulla in det i tunnbrödet till en rulle och skär till det i små stumpar.