Sweet potato pie

En grå pajform med en Sweet potato pie i står på ett bord med en rödrutig duk. Pajen har en amerikansk flagga i mitten. En hand skär upp en pajbit.

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    Många gillar sötpotatis pommes, men sötpotatis är inte bara gott till burgare - den fungerar också jättebra i efterrätter. I denna paj kommer sötpotatis hjälpa till att hålla din paj saftig och den söta smaken passar bra med kryddorna.

    Ingredienser

    6portioner

    Mördeg

    • 250g
      mjöl
    • 170g
      kallt tärnat smör
    • 70g
      florsocker
    • 1nypa(or)
      salt
    • 1st
      ägg

    Fyllning

    • 500g
      sötpotatis
    • 115g
      osaltat, mjukt smör
    • 200g
      farinsocker
    • 120ml
      grädde
    • 2st
      stora ägg
    • 2msk
      mjöl
    • 1tsk
      vaniljextrakt
    • 1tsk
      kanel
    • 1/2tsk
      riven muskot
    • 1/4tsk
      mald kryddnejlika
    • 1tsk
      mald ingefära
    • 1/2tsk
      salt

    Så lagar du

    Till pajdegen:

    1. smula ner smöret i mjölet tillsammans med florsocker, vaniljsocker och salt.

    2. Tillsätt ägget och samla ihop degen snabbt, - den får inte knådas.

    3. Låt degen vila en timme i kylen.

     

    Till fyllningen:

    4. koka potatisen med skalet på i ca. 45 minuter, tills de är helt mjuka.

    5. Kyl potatisen under rinnande vatten och riv av skalet.

    6. Skiva potatisen grovt och lägg i en mixerskål tillsammans med smöret, mosa potatisen och smöret med en stavmixer tills blandningen är slät.

    7. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör tillsammans väl.

    8. Kavla ut pajdegen och lägg i en pajform, häll i fyllningen och grädda pajen i 180 grader i 50-60 minuter tills fyllningen stelnat.

    9. Låt svalna innan servering.

    10. Servera med vispad grädde.

    Dela det här receptet med dina vänner!