Sweetchililax med mango och mynta

Publicerat:
2020-03-04Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 700gbenfri laxfilé, i bitar
- 3msksweet chilisås
- 2klyfta(or)vitlök, rivna
- 1kgvalfria grönsaker (tex pak choy, morot, broccoli, vitkål), strimlade/i bitar
- 1strödlök, strimlad
- 1ströd chili, strimlad
- 3mskmango chutney
- 2dlturkisk yoghurt
- 1stmango, i bitar (eller 1 litet fryst paket)
- salt
- olivolja
- färsk mynta
Så lagar du
1. Lägg lax, sweet chili och vitlök i en påse eller bunke med lock och låt marinera i kylen, gärna ett par timmar.
2. Sätt ugnen på 225 grader varmluft eller 250 grader vanlig ugn. Lägg grönsakerna i botten på en långpanna, bakpapper om du vill, ringla på olja.
3. Grädda 10 minuter, lägg på lax, röd lök och chili. Salta.
4. Ställ tillbaka i ugnen och låt laxen bli precis färdig, det tar ca 5 minuter i varmluftsugn.
Tips! Om du vill ha mer färg på laxen så grädda högt upp på grill, men var försiktig med bakpapper isåfall så det inte tar eld.
5. Blanda mango chutney med turkisk yoghurt under tiden.
6. Garnera laxen med mango och mynta. Om du vill kan du servera extra potatis, bulgur eller ris till.
Tips! Koka ris av valfri sort och smaksätt med rivet limeskal.