Syltrutor

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
18portioner
- 4 1/2dlvetemjöl
- 1dlsocker
- 1mskbakpulver
- 150gmargarin eller smör
- 1stägg
- 2dllingonsylt
Strössel:
- 1 1/2dlhavregryn
- 1dlsocker
- 1tskvaniljsocker
- 50gmargarin eller smör
Så lagar du
Blanda mjölet, sockret och bakpulvret i en bunke. Finfördela matfettet i detta. Tillsätt ägget. Blanda alltsammans.
Tryck ut degen i en smord liten långpanna, ca 20x30 cm. Fördela lingonsylten över degen.
Blanda havregryn, socker och vaniljsocker till strösslet. Smält matfettet och häll över det. Rör om väl. Bred havregrynsmassan över sylten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min i ugnstemp: 200°C, varmluft 175°C.
Låt kakan svalna. Skär den i fyrkanter.