Syltrutor

Syltrutor

Publicerat:

Ingredienser

18portioner

  • 4 1/2dl
    vetemjöl
  • 1dl
    socker
  • 1msk
    bakpulver
  • 150g
    margarin eller smör
  • 1st
    ägg
  • 2dl
    lingonsylt

Strössel:

  • 1 1/2dl
    havregryn
  • 1dl
    socker
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 50g
    margarin eller smör

Så lagar du

Blanda mjölet, sockret och bakpulvret i en bunke. Finfördela matfettet i detta. Tillsätt ägget. Blanda alltsammans.

Tryck ut degen i en smord liten långpanna, ca 20x30 cm. Fördela lingonsylten över degen.

Blanda havregryn, socker och vaniljsocker till strösslet. Smält matfettet och häll över det. Rör om väl. Bred havregrynsmassan över sylten.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min i ugnstemp: 200°C, varmluft 175°C.

Låt kakan svalna. Skär den i fyrkanter.

Dela det här receptet med dina vänner!