Syrlig citronmarängpaj

Ingredienser

4portioner

Pajdeg:

  • 2dl
    vetemjöl
  • 100g
    smör
  • 1msk
    vatten

Fyllning:

  • 1
    citron
  • 2
    ägg
  • 2dl
    florsocker

Så lagar du

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda snabbt samman pajdegen och tryck ut den i en liten ugnsfast form.

Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Det ska få lite färg.

<b>Fyllning:</b>

Vispa ägg med saft och skal från citronen.

Sikta ner florsockret i äggsmeten under vispning.

Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet.

Grädda i ugn ca 10- 15 minuter.

Vispa äggvitan styv. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills smeten är blank och fast, ca 2 minuter.

Ta ut pajen och bred på marängen.

Grädda ytterligare ca 10 minuter, eller tills ytan fått en fin färg.

Dela det här receptet med dina vänner!