Syrlig coleslaw

Publicerat:
2016-03-08Tillagningstid:
Coleslaw måste inte innehålla majonnäs. Varför inte göra den lättsamt syrlig istället! Om du använder rödkål och rödlök så får den dessutom en otroligt vacker färg.
Ingredienser
Coleslaw
- 1stkålhuvud (tex rödkål)
- salt
- socker
- 1mskolivolja
- 3msklimesaft
- 1dldill, finhackad
- 1dlpicklad rödlök
Picklad rödlök
- 2dlvitvinsvinäger
- ½dlvatten
- 4mskråsocker
- 1tsksalt
- 1strödlök
Så lagar du
Picklad rödlök
1. Koka upp alla ingredienser förutom rödlöken, låt svalna en stund.
2. Häll den varma spaden på löken tills löken täcks.
3. Låt vila en dag i kylskåpet innan servering.
Coleslaw
1. Skär kålen riktigt tunt. Massera i salt, socker, limesaft och olivolja. Smaka av.
Rör i dillen och rödlöken och låt vila i kylen i åtminstone 30 minuter.
Servera till till exempel pupusas, ett ett klassiskt salvadorianskt fyllt majsbröd.