Tabouli

Publicerat:
2021-11-10Ingredienser
6portioner
- 400ggrönkål
- 3sttomater
- 2-3salladslökar eller en liten rödlök
- ca 0,5dlfinmalen bulgur
- liten knippe färsk mynta eller 1 msk torr mynta
- 1-2citroner (beroende på hur sur du vill ha din sallad)
- ca 0,5dlolivolja
- salt
Så lagar du
- Tvätta alla grönsaker noggrant.
- Skär bort den hårda stjälken på grönkålen. Finhacka grönkålsbladen.
- Lägg bladen i en skål, häll citronjuice och olivolja över. Blanda med händerna samtidigt som kramar in citron och olivoljan i bladen. Bladen mjuknar och suger åt sig alla smaker på detta vis.
- Hacka sedan tomat och lök fint.
- Blanda sedan samman alla ingredienser.
- Finkornig bulgur behöver du inte koka, den blandar du precis som den är i salladen. Den kommer att svälla upp och suga åt sig vätskan från grönsakerna.
- Efter att du blandat ihop din tabouli smakar du av med eventuellt mer citron, olivolja eller salt. Den ska gärna vara syrlig.
- Låt stå i ca 5-6 min efter att du har blandat den.
- Blanda lite till och servera.