Taco på kålrabbi med gurksallad, färskost och löjrom

Publicerat:
2020-10-07Tillagningstid:
En supersnabb och enkel aptitretare som överraskar med sina höga smak och krispighet. När du äter den viker du bara ihop den som en liten taco.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 2stkålrabbi
- 1dlfärskost
- salt och peppar
- 100glöjrom
Gurksallad
- 1ststängel av stjälkselleri
- 5cmgurka
- 1stschalottenlök
- 1kvist(ar)persilja
- 1stdillvippa
- 1stgrön chili
- 1msksherryvinäger
- salt och peppar
Så lagar du
1. Börja med att skala och tärna gurka och schalottenlök smått, strimla och hacka selleri, chili, dill och persilja. Blanda ihop allt och smaka upp med sherryvinäger salt och peppar.
2. Putsa till kålrabbin och tvätta den, skiva i 2 mm tunna skivor, gärna med mandolin.
3. Smaka upp färskosten med salt och peppar.
4. Placera ut kålrabbiskivorna på skärbrädan och börja bygga med en klick färskost mitt på varje skiva, fortsätt med gurksalladen och avsluta med en klick löjrom.